Itt az új adóslista


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közzétette azoknak az adózóknak a nevét az APEH, akiknél jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre. A legnagyobb, 1,022 milliárd forintos adóhiánnyal egy inárcsi cég áll az élen.

A negyedévente publikált listára a magánszemélyek 10 milliós, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel nevükkel, lakóhelyükkel, székhelyükkel, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmények összegével együtt. A most publikált listán feltűnően sok a (legalábbis nevében) kereskedelmi cég, mellettük főleg építőipari vállalkozások vannak még nagyobb számban.

A pálmát egy inárcsi székhelyű cég viszi el, amelynél 1,022 milliárd forintos adóhiányt állapított meg az állami adóhatóság, amire több mint 667 millió forint jogkövetkezmény (bírság, késedelmi pótlék stb.) rakódik. A lista szerint további tíz társaság is félmilliárd forint feletti adóhiányt halmozott fel. A magánszemélyek körében 118,7 millió forint a „csúcs”.

Az adóhatóság közzétette azoknak a nevét is, akik elmulasztották bejelentkezési kötelezettségüket, e listára ezúttal 51-en kerültek fel.

Forrás: Origo


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni – foglalja össze az Adó Online-nak eljuttatott közleményében a Niveus Consulting Group.

2024. február 27.

Cafeteriával kapcsolatos 2024-es változások

A SZÉP-kártya két speciális szabálya már nem hatályos az év elejével; a 2024-es módosítások inkább a könyvelői, bérszámfejtői oldalt érintik. A részletekről friss videónkban dr. Kovács Ferenc okleveles adószakértő, az Adó szaklap főszerkesztője beszél.