Itt az új adóslista


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közzétette azoknak az adózóknak a nevét az APEH, akiknél jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre. A legnagyobb, 1,022 milliárd forintos adóhiánnyal egy inárcsi cég áll az élen.

A negyedévente publikált listára a magánszemélyek 10 milliós, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel nevükkel, lakóhelyükkel, székhelyükkel, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmények összegével együtt. A most publikált listán feltűnően sok a (legalábbis nevében) kereskedelmi cég, mellettük főleg építőipari vállalkozások vannak még nagyobb számban.

A pálmát egy inárcsi székhelyű cég viszi el, amelynél 1,022 milliárd forintos adóhiányt állapított meg az állami adóhatóság, amire több mint 667 millió forint jogkövetkezmény (bírság, késedelmi pótlék stb.) rakódik. A lista szerint további tíz társaság is félmilliárd forint feletti adóhiányt halmozott fel. A magánszemélyek körében 118,7 millió forint a “csúcs”.

Az adóhatóság közzétette azoknak a nevét is, akik elmulasztották bejelentkezési kötelezettségüket, e listára ezúttal 51-en kerültek fel.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.