Itt az újabb adóslista!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH közzétette azoknak az adózóknak a nevét, akiknél a második negyedévben jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre.

A negyedévente publikált listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel nevükkel, lakóhelyükkel, székhelyükkel, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmények összegével együtt. A listán ezúttal 84 társaság és 41 magánszemély adatai szerepelnek.

Míg az előző negyedév adatait nézve a milliárdos adóhiány keltett szenzációt, a mostani listán már két olyan cég is akad, amelynél 2 milliárd forint feletti hiányt állapított meg az APEH. További két társaság adóhiánya meghaladja az 1 milliárd, kilencé pedig az 500 millió forintot. A magánszemélyek körében közel 355 millió forinttal lehetett a dobogó legfelső helyére kerülni.

A most publikált listán is feltűnően sok a (legalábbis nevében) kereskedelmi, valamint az építőipari cég. Az adóhiány összege szerinti sorrend alapján az első ezúttal az EUSYSTEL Informatikai és Távközlési Kft. (2040 Budaörs, Ady Endre utca 43.), amelynél közel 2,285 milliárd forintos adóhiányt állapított meg az állami adóhatóság. Erre több mint 1,504 milliárd forint jogkövetkezmény (bírság, késedelmi pótlék stb.) rakódik.

A második helyezett az Első Esztergomi Wind Kft. (2083 Solymár, Katona József utca 31.) közel 2,184 milliárd forintos adóhiánnyal és mintegy 2,108 milliárd forint jogkövetkezménnyel. A harmadik helyen a felszámolás alatt álló KESZI-METAL 97 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (2694 Cserháthaláp, Táncsics Mihály út 1/c.) áll mintegy 1,178 milliárd forint adóhiánnyal és 1,091 milliárd forint jogkövetkezménnyel. A negyedik helyezett az ACHERON Informatikai és Kereskedelmi Kft. (2030 Érd, Egervári utca 19.) több mint 1,040 milliárd forintos adóhiánnyal és 782 millió forintos büntetőtétellel.

A magánszemélyek közül a ˝listavezető˝ Rácz Judit Filoména (3100 Salgótarján, Pécskő út 9., 2. ajtó) 354,9 millió forint adóhiánnyal és 228,8 millió forint jogkövetkezménnyel. A második helyezett is hölgy, Szilágyi Dánielné (7668 Keszü, Petőfi utca 97.), nála 113,4 millió forint adóhiányt állapított meg az adóhatóság 78,7 millió forint büntetőtétellel. A harmadik legnagyobb adóhiányt, 75,2 millió forintot Rigó Zoltánnál (3534 Miskolc, Lilla út 13.) állapították meg a revizorok, az ehhez kapcsolódó jogkövetkezmény több mint 72,5 millió forint.

Az adóhatóság közzétette azoknak a nevét is, akik elmulasztották bejelentkezési kötelezettségüket, erre a listára ezúttal 41-en kerültek fel.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.