Javaslat a társasági adóról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elkészíti és beterjeszti várhatóan az Európai Bizottság jövőre a közös, konszolidált társaságiadó-alap számításának európai harmonizálásáról szóló jogszabályjavaslatot – jelentette be szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján Kovács László adó- és vámpolitikai felelős.

Leszögezte: a közös adóalap megszüntetné az egynél több uniós tagországban működő cégek jelenlegi versenyhátrányát a csak hazai piacon működőkkel szemben, mérsékelné adminisztratív terheiket, és csökkentené az alkalmazkodásból adódó magasabb ügyviteli költségeiket is, amelyek nagyobb cégeknél elérhetik az összes befizetett adó két százalékát.

Mint mondta, a legutóbbi körkép szerint a jelenlegi 27 EU-tagországból 12 nemcsak támogatja, hanem sürgeti is az új számítási mód bevezetését, további 8 kész arra, hogy nyitott hozzáállással megvizsgálja azt, és csak hét tagállam fogalmazott meg fenntartásokat azzal szemben.

Forrás: IndexKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.