Jó hír a frankhiteleseknek!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A svájci nemzeti bank közölte, hogy meg fogja akadályozni a frank túlzott erősödését.

A svájci jegybank (SNB) monetáris politikai testülete – a várakozásokkal összhangban – 0,25 százalékon hagyta csütörtökön az irányadó kamatot.

Az SNB azt is közölte, hogy fenntartja expanzív monetáris politikáját, illetve határozottan fog cselekedni, hogy megakadályozza a frank euróval szembeni túlzott erősödését. Hozzátették: egy ilyen túlzott erősödés a monetáris feltételek nemkívánatos szigorítását vonná maga után.

A közelmúltban a frank részben a görögországi problémák miatt erősödött, mert az aggodalmak euróeladási hullámot generáltak.

Forrás: Napi Online


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.