Jól megy a japán cégeknek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizenhat éves mélypontra jutottak a most lezárult pénzügyi évben a japán vállalati csődök: a csődbe került vállalatok összes adóssága a március végével zárult pénzügyi évben 5,4 billió jent (45,3 milliárd dollár) tett ki, ami 11,03 százalékkal kevesebb az előző évinél. 1990 óta nem tettek ki ilyen alacsony összeget a cégtartozások.

A japán konjunktúra javulása mellett a cégeknek juttatott kormányzati támogatás is javított az általános helyzeten. A Tokyo Shoko Research adatai szerint a világ második legerősebb gazdaságában a 2006-os pénzügyi évben 13 337 cég került csődbe, ami 1,26 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Márciusban 4,79 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest a csődtartozások nagysága, ami 488,7 milliárd jent tett ki. Az érintett cégek száma 1247 volt, 0,63 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Forrás: Figyelő


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.