Júniusig nyitott az ingyenes adóbevallási képzés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén január 1. és május 31. között közel 1600 ingyenes tanfolyam indul a mikrovállalkozások adóbevallásának segítésére.A rendelkezésre álló szabad források lehetővé teszik, hogy a képzésekre további jelentkezőket fogadjanak.

Kilenc regionális képző központ kapott támogatást az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány programja keretében arra, hogy a mikrovállalkozások adóbevallását képzési programokkal segítsék. Ez év január óta a képző központokhoz 23 630 fő képzésére érkezett be igény, amely alapján 1 258 tanfolyam megvalósítását tervezik május végéig.

A rendelkezésre álló szabad források lehetővé teszik, hogy a képzésekre további jelentkezőket fogadjanak. A tanfolyamokról érdeklődni lehet a regionális képző központoknál, az IPOSZ, a KISOSZ, és a VOSZ területi irodáiban.

Forrás: Origo


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.