Kevés lesz a létszámbővítés az APEH-nek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az újonnan felvett 500 ember kevés lesz arra, hogy az APEH elvégezze a rá háruló feladatokat – nyilatkozta a lapnak Vámosi-Nagy Szabolcs, aki az adóhatóság elnökhelyettesi posztját cserélte fel az Ernst&Young adószakértői helyére.

A szakember szerint legalább 1500 emberre lenne szükség. Vámosi emellett úgy véli, hogy mivel az adóbevételek 95 százaléka a négy-öt fő adónemből származik, a többi harmincat el kellene felejteni. A vagyonosodási vizsgálatokat a szakember jónak tartja, ám nem bevételi, inkább preventív szempontból.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek

2024. április 22.

Árfolyam az áfában (XI. rész)

Az alkalmazandó árfolyam szolgáltatásimportnál eltér attól függően, hogy az ügylet teljesítési helyére milyen jogszabályi rendelkezés vonatkozik, míg adómentes Közösségen belüli termékértékesítés esetén a Közösségen belüli termékbeszerzéshez hasonlóan alakul. Az Áfa tv. 58. §-ának hatálya alá tartozó ügyletekre speciális árfolyamszabály irányadó.