Kiemelt és legnagyobb teljesítményű adózók


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 4/2012. (II. 14.) NGM rendelet rögzíti a kiemelt és a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózókat.

Kiemelt adózónak minősülnek az adóévet megelőző év utolsó napján csődeljárás, felszámolási eljárás, végelszámolás alatt nem álló, részvénytársasági formában működő hitelintézetek és biztosítók, valamint a költségvetési szervek, az egyéni vállalkozók és magánszemélyek kivételével azon adózók, amelyek adóteljesítményének értéke elérte a 3.250.000.000 forintot.

Legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózónak minősül az adózó – a 10 000 legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózót kivéve -, ha adóteljesítményének értéke a 690.000.000 forintot elérte, a 10 000 legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózó pedig akkor, ha adóteljesítményének értéke a 140.000.000 forintot elérte, és az adóévet megelőző év szeptember 1-jén havonkénti általános forgalmi adó bevallásra volt kötelezett.

Forrás: 4/2012. (II. 14.) NGM rendelet


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.

2023. szeptember 27.

Adóellenőrzés: adózói jogok és kötelezettségek (2. rész)

Az eljárás és az ellenőrzési határidő megindulását követően, egészen a vizsgálatok befejezéséig érvényesülniük kell mindazoknak a jogoknak és kötelezettségeknek, amelyekkel a jogszabályok az adózót és az adóhatóságot felhatalmazzák, illetve előírnak. Az adózói jogok és kötelezettségek az Air.-ban, míg az adóhatóság jogai és kötelezettségei az Adóig. vhr.-ben kerültek szabályozásra.