Kiemelt és legnagyobb teljesítményű adózók


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 4/2012. (II. 14.) NGM rendelet rögzíti a kiemelt és a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózókat.

Kiemelt adózónak minősülnek az adóévet megelőző év utolsó napján csődeljárás, felszámolási eljárás, végelszámolás alatt nem álló, részvénytársasági formában működő hitelintézetek és biztosítók, valamint a költségvetési szervek, az egyéni vállalkozók és magánszemélyek kivételével azon adózók, amelyek adóteljesítményének értéke elérte a 3.250.000.000 forintot.

Legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózónak minősül az adózó – a 10 000 legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózót kivéve -, ha adóteljesítményének értéke a 690.000.000 forintot elérte, a 10 000 legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózó pedig akkor, ha adóteljesítményének értéke a 140.000.000 forintot elérte, és az adóévet megelőző év szeptember 1-jén havonkénti általános forgalmi adó bevallásra volt kötelezett.

Forrás: 4/2012. (II. 14.) NGM rendelet


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.