Kiürített cégek pellengéren: változhat valami?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az előkészítés alatt álló új csődtörvénnyel kapcsolatban a Felszámolók Országos Egyesületének alelnöke a Világgazdaságnak elmondta, hogy szorgalmazni fogják a csődbejelentés utáni azonnali eljárásindítás és moratórium bevezetését, hogy se az adós, se a hitelezők ne vehessék ki a vagyont a cégből, mely emiatt a felszámolás sorsára juthat.

Amint arról többször beszámoltunk, évek óta alig indul hazánkban csődeljárás, a folyamatban lévő felszámolások száma azonban töretlenül emelkedik.

Az eljárások a bonyolult szabályozás miatt lassúak, ezért a gazdaság-megtisztító hatásuk sem érzékelhető egyik napról a másikra.

Figyelemre méltó, hogy a felszámolások több mint 90%-a változatlanul vagyon helyett csak adósságot felhalmozó, kiürített cégek ellen folyik.

Forrás: Pénzcentrum


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.