Kockázatelemzés alapján csapott le a NAV a hamis termékekre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint 200 hamis autódiagnosztikai eszközt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Budapesten. A hamisított szoftverrel együtt az áru értéke megközelíti a 300 millió forintot.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján vizsgálták meg azt a szállítmányt, amelyben járművek elektronikai diagnosztikájára alkalmas készülékeket akartak behozni az országba.

A NAV munkatársainak feltűnt, hogy a termékek jelöletlenek voltak, csupán matricákon szerepelt a „Made in China” vagy „Made in Sweden” felirat. A csomagokban lévő telepítőlemezeken pedig ”Delphi” márkajelzésű matricát ragasztottak. A pénzügyőrök értesítették a jogtulajdonost, aki megállapította, hogy a termékek valóban hamisítványok.

A NAV munkatársai a mintegy 300 millió forint értékű hamis autódiagnosztikai eszközöket lefoglalták.

(nav.gov.hu)


Kapcsolódó cikkek

2019. január 30.

Hamis autódiagnosztikai szoftvereket talált a NAV

Hamis autódiagnosztikai szoftvereket foglaltak le a pénzügyőrök az ország szinte minden megyéjében tartott akció során – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
2015. október 28.

NAV-fogás: hamis fékberendezések

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több megyében bukkantak hamisított fékberendezés alkatrészekre – adta hírül a hatóság.