Négy százalékos társasági adókulcsot vizionál Parragh


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy 5 százalékra, akár 4 százalékra levigyük a társasági adót, itt Brüsszel véleményével kell foglalkozni – mondta a Kossuth Rádió reggeli adásában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi Iparkamara elnöke a portfolio.hu beszámolója szerint.

Ez a társasági adókulcs már nehezen vitatható módon jelentené Magyarország adóparadicsommá válását, miközben ez már a jelen társasági adókulcs mellett is komolyan felmerül – mint arról korábban az Adó Online is írt.

Arra a kérdésre, hogy ezekre az adóügyi javaslatokra hogyan reagál a költségvetésért felelős Pénzügyminisztérium, nem mondott konkrétat Parragh. Azt viszont elismerte, hogy nincs könnyű helyzetben a tárca, mert a válság miatt eleve csökkennek az adóbevételek, és közben a védekezési és élénkítési célú kiadások nőnek, de összességében megfogalmazása szerint „állják a sarat” a tárcánál – olvasható a portfolio.hu-n.

Parragh az interjúban beszélt korábbi javaslatáról is, amelyet az iparűzési adó elengedésére és az önkormányzati hatáskörbe tartozó többi adónem befagyasztására tett, s ezek mellett továbbra is kitartott.


Kapcsolódó cikkek