Költeniük kell a Szép-kártyásoknak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több százmillió forintot kell elkölteniük a Szép-kártyák birtokosainak, mert a kártyákra 2011-ben utalt összegeket már csak az idén lehet felhasználni – írja a Napi Gazdaság.

Széchenyi Pihenő Kártyát 2011-ben két bank, az OTP és az MKB bocsátott ki, előbbi pénzintézetnél nagyjából hétezer munkavállalónak 300 millió forintja van, az MKB-nél ennél jóval kevesebb. Így minden kártyabirtokosnak átlagosan 43 ezer forintot kell elkölteniük az év végéig, különben a fel nem használt összegek elvesznek.

A költést nehezíti, hogy a 2001-es összegeket csak szállásdíj-fizetésre lehet felhasználni, mivel induláskor csak ez az egy számla volt a Szép-kártyán. Az egyenleg úgy is lenullázható, ha a kártyatulajdonosok előre foglalnak szállást, akár a jövő évre is – írja a Napi Gazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 21.

Belépésre jogosító szolgáltatások az áfában

A Héa irányelv 53. cikke szerint az adóalany részére nyújtott kulturális, művészeti, sport-, tudományos, oktatási, szórakoztatási vagy hasonló eseményekre, mint például vásárokra és kiállításokra történő belépésre vonatkozó szolgáltatások, valamint a belépéshez kapcsolódó járulékos szolgáltatások teljesítési helye az a hely, ahol a fenti események megrendezésére ténylegesen sor kerül.

2023. március 20.

Hárommilliárdos áfacsalás miatt hallgattak ki húsz embert

Az unióból beszerzett prémium kategóriás mobilokkal üzletelt az a bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le a közelmúltban: a nyomozók húsz embert állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat-felhasználás megalapozott gyanúja miatt.

2023. március 20.

BDO: Itthon is nagy változást hoz az elektronikus számlázásban az új EU-sztenderd

A számlaforgalom valós idejű ellenőrzése nem idegen a magyar vállalkozásoknak, de nem is ez lesz a legnagyobb kihívás abban az uniós jogszabálycsomagban, melynek bevezetésére több lépésben a következő években kerül sor, 2028-ig. Az elvárások teljesítéséhez nem elég a jó szándék, rengeteg cég lesz, ahol a működést is jelentősen át kell majd alakítani ‒ hívta fel a figyelmet Nyári Zsolt, a BDO Magyarország K-X Tanácsadó Kft. partnere és okleveles adószakértője.