Korrupcióra szólított fel a szlovák gazdasági miniszter?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gazdasági miniszter lemondását követeli az ellenzék Szlovákiában, mivel korrupcióra felszólító kijelentést tulajdonítanak neki.

Lubomír Jahnátek a Trend hetilapnak adott interjúban arra bíztatta az állami fegyveripart, hogy tanulja meg, miként lehet elszámolni a megvesztegetési pénzeket, amelyeket a harmadik világban szükségszerűen ki kell fizetni, ha megállapodást akarnak kötni. A miniszter példaként a magánipart állította eléjük, ahol ő is dolgozott a posztja elfoglalása előtt.

Három ellenzéki párt vezetői: Mikulas Dzurinda volt miniszterelnök (Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió – Demokrata Párt), Bugár Béla (Magyar Koalíció Pártja), és Pavol Hrusovski (Kereszténydemokrata Mozgalom) egy sajtótájékoztatón szólította fel a minisztert a lemondásra, illetve az eltávolítására, ha magától nem lép ki a kormányból.

Jahnátek szóvivője közölte, hogy a miniszter nem mond le, Robert Fico kormányfő még nem nyilatkozott.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.