Közel 85 milliárd az APEH-nak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az év első nyolc hónapjában 84,681 milliárd forint illetékbevétel keletkezett, ebből 11,441 milliárd forint augusztusban – derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett adatsorokból.

A befizetések 63 százaléka (53,332 milliárd forint) a háztartások, 37 százaléka (31,349 milliárd forint) a vállalkozások befizetéseiből származik. A pénzforgalmi bevétel – ami figyelembe veszi a túlfizetéseket, visszatérítéseket, függő és átfutó tételeket is – 56,917 milliárd forint volt az első nyolc hónapban.

A legnagyobb illetékbevétel az ingatlan-átruházások (62,163 milliárd forint) és a gépjármű-átruházások (11,432 milliárd forint) kapcsán keletkezett.

Forrás: HírExtra


Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

Hamis termékekre csapott le a NAV

Hamis márkajelzésű cipőket, sportmezeket, adatkábeleket és fülhallgatókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy százmillió forint értékben egy bolgár kamionban Gyulánál.

2024. május 22.

Mit bizonyíthat a szakértő a bíróság előtt?

Az iparűzési adó alapjáról szóló perben szakértőt rendelt ki a hatóság; az eljárás során felmerült, mit is bizonyíthat a szakértő és mit nem. Érdekes jogesetet ismertetünk.