Közeledik a felügyeletidíj-bevallás benyújtásának határideje

Szerző: Adó Online
Dátum: 2021. április 23.
Címkék: ,
Rovat:
Május utolsó napjáig kell benyújtaniuk az élelmiszerlánc-szereplőknek a 2021. évi felügyeletidíj-bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Felhívták a figyelmet arra, hogy a bevallási felület elérhető a Nébih honlapján az Ügyfélprofil Rendszerben.

Vállalkozások esetén a bevallást a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be – ismertették.

A közleményben arra is kitértek, hogy a korábbi évekhez képest idéntől a takarmányozási célból termesztett növények értékesítése esetében a kötelezettség az értékesítési lánc minden szakaszában fennáll, függetlenül a forgalomba hozatal céljától vagy a termék további felhasználási módjától.

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidőt követően, a bevallási felületen érhetik el az érintettek – jelezték. Az első részlet befizetési határideje idén július 31., a második részlet befizetési határideje 2022. január 31. lesz.

A felügyeleti díjjal kapcsolatban további információkat a Nébih honlapján lehet találni.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


Infografika: fogynak a kisboltok
2015. május 22.

Egy esztendő alatt közel ezer élelmiszerüzlet szűnt meg Magyarországon, ám tízezer lakosra vetítve még így is majdnem négyszer annyi van belőlük, mint Németországban. Az InfoTandem heti infografikája.