Lebukott az ötvenmilliós adócsaló


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összesen mintegy 50 millió forint regisztrációs adót, áfát és társasági adót nem fizetett be az államnak egy Pest megyei gazdasági társaság 2005-ben – közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Sipos Jenő ezredes közleményében azt írta: a nyomozás eddigi adatai szerint a gazdasági társaság 2005-ben úgy helyezett forgalomba 48 gépkocsit, hogy a regisztrációs adó megfizetését hamis okmányokkal igazolták.

Ezért közokirat-hamisítás miatt indított eljárást a vám- és pénzügyőrség. Emellett a kft. 2005-ben adóbevallást sem nyújtott be.

Így nem tett eleget az áfa és a társasági adó befizetési kötelezettségének sem, ezért adócsalás miatt is eljárás indult a cég ellen.

A szóvivő hozzátette: a gazdasági társaság több tagja egyéb bűncselekmények miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti.

Forrás: Origo


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.