Lebukott az ötvenmilliós adócsaló


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összesen mintegy 50 millió forint regisztrációs adót, áfát és társasági adót nem fizetett be az államnak egy Pest megyei gazdasági társaság 2005-ben – közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Sipos Jenő ezredes közleményében azt írta: a nyomozás eddigi adatai szerint a gazdasági társaság 2005-ben úgy helyezett forgalomba 48 gépkocsit, hogy a regisztrációs adó megfizetését hamis okmányokkal igazolták.

Ezért közokirat-hamisítás miatt indított eljárást a vám- és pénzügyőrség. Emellett a kft. 2005-ben adóbevallást sem nyújtott be.

Így nem tett eleget az áfa és a társasági adó befizetési kötelezettségének sem, ezért adócsalás miatt is eljárás indult a cég ellen.

A szóvivő hozzátette: a gazdasági társaság több tagja egyéb bűncselekmények miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.