Lebukott az ötvenmilliós adócsaló


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összesen mintegy 50 millió forint regisztrációs adót, áfát és társasági adót nem fizetett be az államnak egy Pest megyei gazdasági társaság 2005-ben – közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Sipos Jenő ezredes közleményében azt írta: a nyomozás eddigi adatai szerint a gazdasági társaság 2005-ben úgy helyezett forgalomba 48 gépkocsit, hogy a regisztrációs adó megfizetését hamis okmányokkal igazolták.

Ezért közokirat-hamisítás miatt indított eljárást a vám- és pénzügyőrség. Emellett a kft. 2005-ben adóbevallást sem nyújtott be.

Így nem tett eleget az áfa és a társasági adó befizetési kötelezettségének sem, ezért adócsalás miatt is eljárás indult a cég ellen.

A szóvivő hozzátette: a gazdasági társaság több tagja egyéb bűncselekmények miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti.

Forrás: Origo


Kapcsolódó cikkek

2024. május 28.

Május 31. – több mint háromszázezer vállalkozást érintő határidő

Az elmúlt három évet vizsgálva, rendre közel negyedmillió vállalkozás nyújtja be a pénzügyi beszámolóját májusban az OPTEN adatai szerint. Év elejétől május végéig jellemzően 5 cégből 4 leadja a beszámolóját. A pénzügyi beszámolóra vonatkozó határidő elmulasztása komoly szankciókkal járhat.

2024. május 28.

Csoportos társaságiadó-alany tagjainak nyilatkozata a jövedelem-(nyereség-)minimumról

„A”, „B” és „C” társaság 2023. január 1-je óta csoportos társaságiadó-alanyként működnek, a csoportkép-viselői feladatokat „C” társaság látja el. A 2023-as adóévről szóló bevallás összeállítása során merült fel az a kérdésünk, hogy a csoportos társaságiadó-alanynak kell-e alkalmaznia a jövedelem-(nyereség-)minimum szabályokat, vagy azokat a csoporttagoknak kell figyelembe venniük az egyedi adóalap megállapítása során. A 2329 jelű nyomtatvány NY-01-es lap 30. sorában a csoportképviselő kinek (mely adózónak) a vonatkozásában nyilatkozik a jövedelem-(nyereség-)minimum szabályok alkalmazásáról?