Legutolsó haladék: menesztenék a pénzügyminisztert adó-ügyben Varsóban

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. február 26.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március végéig adott haladékot Zyta Gilowska pénzügyminiszternek az Önvédelem nevű kisebbik lengyel kormánypárt arra, hogy csökkentse a bioüzemanyagokra kivetett jövedéki adót.

Amennyiben a kérésnek nem tesz eleget a tárcavezető, akkor a párt kezdeményezni fogja menesztését – jelentette be a Bloomberg szerint az Önvédelem alelnöke. A párt úgy véli: a jelengei adószabályok a bioüzemanyagok termelését veszteségessé teszik.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.