Legutolsó haladék: menesztenék a pénzügyminisztert adó-ügyben Varsóban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március végéig adott haladékot Zyta Gilowska pénzügyminiszternek az Önvédelem nevű kisebbik lengyel kormánypárt arra, hogy csökkentse a bioüzemanyagokra kivetett jövedéki adót.

Amennyiben a kérésnek nem tesz eleget a tárcavezető, akkor a párt kezdeményezni fogja menesztését – jelentette be a Bloomberg szerint az Önvédelem alelnöke. A párt úgy véli: a jelengei adószabályok a bioüzemanyagok termelését veszteségessé teszik.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.