Lejárt a határidő – már nem lehet kérni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fővámhivatalok tegnap éjfélig nyitva tartottak, s így még személyesen be lehetett nyújtani a regisztrációs adó részleges visszatérítésére irányuló kérelmeket. A benyújtási határidő hétfőn 24 órakor lejárt.

Voltak postahivatalok is, amelyek emiatt éjfélig nyitva tartottak. A tegnapi adatok szerint 19 500 esetben, kamatokkal együtt 4,62 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a vám- és pénzügyőrség eddig. Végleges adata csak a hét közepétől lesz a VPOP-nek.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.