Lejárt a határidő – már nem lehet kérni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fővámhivatalok tegnap éjfélig nyitva tartottak, s így még személyesen be lehetett nyújtani a regisztrációs adó részleges visszatérítésére irányuló kérelmeket. A benyújtási határidő hétfőn 24 órakor lejárt.

Voltak postahivatalok is, amelyek emiatt éjfélig nyitva tartottak. A tegnapi adatok szerint 19 500 esetben, kamatokkal együtt 4,62 milliárd forint regisztrációs adót térített vissza a vám- és pénzügyőrség eddig. Végleges adata csak a hét közepétől lesz a VPOP-nek.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).