Levelezési cím változása


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A magánszemélyeknek 15 napjuk van arra, hogy a levelezési címben történt változást az APEH-hel a 07T342-es számú bejelentőlapon közöljék.

A bejelentőlapot annak az adószámmal vagy adóazonosító jellel rendelkező magánszemély adózónak kell kitöltenie, akinek – egyéni vállalkozó esetében – levelezési címe eltér székhelyétől, telephelyétől. Egyéni vállalkozónak nem minősülő, de adószámmal rendelkező, s az adószámmal nem rendelkező magánszemélynél akkor, ha a levelezési cím eltér az állandó lakóhelyétől vagy tartózkodási helyétől.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.