Hamis parfümök és nikotinos párnácskák kerültek horogra a NAV ellenőrzésen


Majdnem 30 millió forintot érő, 1176 doboznyi parfümöt találtak a pénzügyőrök egy furgonban az M7-es autópályán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken. Továbbá mintegy négyezer tégely, csaknem nyolcmillió forintot érő svéd nikotinos párnácskát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai. A NAV azt közölte pénteken, hogy a küldemények birtoklása és kereskedelme jövedéki engedélyhez kötött.

30 millióny forintnyi hamis parfümöt találtak egy furgonban az M7-esen

A közlemény szerint a Budapestről Horvátországba tartó furgonban két férfi, egy testvérpár volt, akik azt mondták, hogy a hamis parfümöket Budapesten vásárolták.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. A pénzügyőrök az 1176 doboznyi parfümöt lefoglalták; a testvérpárnak iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt kell felelnie – áll a közleményben.

Négyezer tégely nikotinos párnácskát foglaltak le a budapesti repülőtéren

Mintegy négyezer tégely, csaknem nyolcmillió forintot érő svéd nikotinos párnácskát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai. A NAV azt közölte pénteken, hogy a küldemények birtoklása és kereskedelme jövedéki engedélyhez kötött.

Május óta szinte hetente érkeztek küldemények a dobozokon szereplő címre, egy vállalkozás székhelyére. A küldeményeken fiktív címzett volt feltüntetve, a hozzá társított telefonszám viszont a raktározó vállalkozás képviselőjéhez volt köthető.

A cég ügyvezetője a jövedéki termékek adózását és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni, ezért költségvetési csalás bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az okozott vagyoni hátrány eléri a 3 millió forintot. A pénzügyőrök a 16 kartondoboznyi árut lefoglalták – áll a NAV közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Digitalizálódó adózás Afrikában

Számos érdekességet tartogatnak számunkra is az afrikai országok áfarendszerei. Amennyiben összességében nézzük a folyamatokat, kijelenthetjük: Afrika digitalizálódik.

2024. április 17.

Új K+F adókedvezmény

A kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására a korábbi adóalap kedvezmények mellett 2024. januárjától új adókedvezményt is bevezetésre került a társasági adóban (1996 évi LXXXI. törvény 22/G. §).