Maradhat a lakásáfa

Szerző: Ado Online
Dátum: 2017. december 28.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2020-tól is van esély az 5 százalékos lakásáfára – derült ki Tuzson Bence Világgazdaságnak adott nyilatkozatából.


 „A gazdasági tárcánál van a szakma javaslata, meg kell vizsgálni, hogy a hosszabbítás mit jelent a költségvetés és a gazdaság szemszögéből. Nem zárom ki, hogy kedvező döntés születik” – nyilatkozta a Világgazdaságnak Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A lap emlékeztet: az újlakásépítés áfakulcsa 2020 január 1-ig 5 százalékos a hatályos szabályozás szerint.

További részleteket itt talál.

[htmlbox art_tukor]

 

 


Kapcsolódó cikkek:


Kapcsolt vállalkozások: idén rákapcsol a NAV
2019. március 19.

A LeitnerLeitner értesülései szerint idén várhatóan háromszor annyi célzott ellenőrzést végez majd az adóhatóság a kapcsolt - hazai és multinacionális vállalkozások körében, mint korábban.

Cafeteria: a 2019-es választék (x)
2019. március 18.

A béren kívüli juttatások idei választékát, a közlekedési eszközök és az áfa kapcsolatát, és az innovációs járulék hatályos szabályozását tekinti át többek között részletesen legfrissebb, 2019/3. számában az Adó szaklap.

NAV-figyelő, 11. hét: minden az szja-bevallásról
2019. március 18.

Az szja-bevallással kapcsolatos összes fontos kérdést tisztázta a NAV. Az adóhatóság ezen túl közölte a magánszemélyek, egyéni vállalkozók fizetési kedvezményi kérelmének elbírálásához szükséges dokumentumokat és szabályokat.