Másképp fizetik a családtámogatást januártól


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megváltozik a családtámogatás kifizetési rendszere a jövő évben, ezek a feladatok fokozatosan, teljes egészében a Magyar Államkincstárhoz kerülnek – közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Kifizetőhelyek jelenleg a legalább száz személyt foglalkoztató munkáltatóknál működnek, ezek száma 3421; ezeknél intézik az érintett családok 30 százalékának családtámogatási kifizetéseit, a többit most is az államkincstárnál – mondta Forgó Györgyné.

A kifizetőhelyek feladatait 2008. első negyedévében fokozatosan az államkincstár veszi át. A családtámogatásokat – családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, anyasági támogatás – a kifizetőhelyek általában a munkabérrel együtt folyósították.

A Magyar Államkincstárnak minden hónap 15-éig kell kiutalni a családtámogatást, de az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a hónap első hetében hozzájutnak pénzükhöz a jogosultak, jellemzően ugyanazon a napon, s ez így lesz a jövőben is – hangsúlyozta az államtitkár.

Az átállással növekszik az érintett családok biztonsága is, mivel például munkahelyváltás esetén, vagy ha egy cég csődbe megy, a jogosultaknak nem kell több hónapot várniuk a családtámogatási pénzekre – mutatott rá Forgó Györgyné.

Kiemelte: az egységes adatbázis létrejötte fontos abból a szempontból is, hogy a kincstár naprakész információkkal rendelkezzen azokról a személyekről, akiknek jogosultságuk van valamilyen családtámogatási ellátásra.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.