Másképp fizetik a családtámogatást januártól


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megváltozik a családtámogatás kifizetési rendszere a jövő évben, ezek a feladatok fokozatosan, teljes egészében a Magyar Államkincstárhoz kerülnek – közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Kifizetőhelyek jelenleg a legalább száz személyt foglalkoztató munkáltatóknál működnek, ezek száma 3421; ezeknél intézik az érintett családok 30 százalékának családtámogatási kifizetéseit, a többit most is az államkincstárnál – mondta Forgó Györgyné.

A kifizetőhelyek feladatait 2008. első negyedévében fokozatosan az államkincstár veszi át. A családtámogatásokat – családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, anyasági támogatás – a kifizetőhelyek általában a munkabérrel együtt folyósították.

A Magyar Államkincstárnak minden hónap 15-éig kell kiutalni a családtámogatást, de az eddigi gyakorlat azt mutatja, hogy a hónap első hetében hozzájutnak pénzükhöz a jogosultak, jellemzően ugyanazon a napon, s ez így lesz a jövőben is – hangsúlyozta az államtitkár.

Az átállással növekszik az érintett családok biztonsága is, mivel például munkahelyváltás esetén, vagy ha egy cég csődbe megy, a jogosultaknak nem kell több hónapot várniuk a családtámogatási pénzekre – mutatott rá Forgó Györgyné.

Kiemelte: az egységes adatbázis létrejötte fontos abból a szempontból is, hogy a kincstár naprakész információkkal rendelkezzen azokról a személyekről, akiknek jogosultságuk van valamilyen családtámogatási ellátásra.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.