Megerősített szolgálat a postákon az adóbevallás beadásának napján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meghosszabbított nyitva tartással és megerősített szolgálattal készül a május 21-én várható adóbevallási rohamra a Magyar Posta. A társaság arra kéri az adózókat, hogy lehetőség szerint ne az utolsó napra halasszák a bevallások postára adását.

Budapesten a Nyugati és a Keleti Pályaudvarok szomszédságában működő posták május 21-én, hétfőn éjfélig várják az ügyfeleket. A fővárosi Fogarasi úti Tesco bevásárlóközpontban ugyancsak éjfélig postázhatók az adóbevallási csomagok – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Posta közleményében.

A megyeszékhelyeken egy-egy posta legalább este nyolcig várja az adózókat. A tovább nyitva tartó postákról az ü06-40/46-46-46-os számon kaphatnak, illetve a www.posta.hu intern-tes oldalon olvashatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A Magyar Posta a sorban állások elkerülése érdekében az adóbevallás határnapján úgy szervezi meg a szolgálatokat, hogy lehetőség szerint a postákon minden ablakot nyitva tartsanak. Nemcsak a kezelőpultoknál dolgoznak majd többen, a küldemények továbbításáért felelős postások is megerősített szolgálatot tartanak.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.