Rohamra készül a posta


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meghosszabbított nyitvatartással és megerősített szolgálattal készül a május 21-én várható adóbevallási rohamra a Magyar Posta.

Budapesten a Nyugati és a Keleti Pályaudvarok szomszédságában működő posták május 21-én hétfőn éjfélig várják az ügyfeleket. A fővárosi Fogarasi úti Tesco bevásárlóközpontban ugyancsak éjfélig postázhatók az adóbevallási csomagok. A megyeszékhelyeken egy-egy posta legalább este nyolcig várja az adózókat.

A tovább nyitva tartó postákról az ügyfélszolgálatnál (06-40/46-46-46) kaphatnak, illetve a www.posta.hu internetes oldalon olvashatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A Magyar Postának több mint 1 millió adóbevallást tartalmazó küldeményt kell felvennie és kézbesítenie. Ezért a társaság arra kéri az adózókat, hogy lehetőség szerint ne az utolsó napra halasszák a bevallások postára adását, minél többen keressék fel a hétvégén is nyitva tartó postákat.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. május 30.

Pénztárgépek közé rejtett cigarettát talált a NAV

Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát talált a NAV egy Komárom-Esztergom vármegyei raktárban, a csempészáru egy részét harminc raklap pénztárgép csomagolásába rejtették – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

2024. május 30.

Kávézóban használható hűségkártya értékesítése kapcsán felmerülő áfakötelezettség

Kérdésként merül fel, hogy a kávéknak a hűségkártya-program keretében a hűségkártyák használata útján megvalósított értékesítése egycélú vagy többcélú utalvány alkalmazásának minősíthető-e, illetve, hogy az milyen feltételek mellett keletkeztet a társaság részére áfakötelezettséget. Kérdéses továbbá, hogy az ajándék kávéknak a hűségkártyák értékesítésekor történő biztosítása áfaköteles termékértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak tekinthető-e vagy sem.