Rohamra készül a posta


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meghosszabbított nyitvatartással és megerősített szolgálattal készül a május 21-én várható adóbevallási rohamra a Magyar Posta.

Budapesten a Nyugati és a Keleti Pályaudvarok szomszédságában működő posták május 21-én hétfőn éjfélig várják az ügyfeleket. A fővárosi Fogarasi úti Tesco bevásárlóközpontban ugyancsak éjfélig postázhatók az adóbevallási csomagok. A megyeszékhelyeken egy-egy posta legalább este nyolcig várja az adózókat.

A tovább nyitva tartó postákról az ügyfélszolgálatnál (06-40/46-46-46) kaphatnak, illetve a www.posta.hu internetes oldalon olvashatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A Magyar Postának több mint 1 millió adóbevallást tartalmazó küldeményt kell felvennie és kézbesítenie. Ezért a társaság arra kéri az adózókat, hogy lehetőség szerint ne az utolsó napra halasszák a bevallások postára adását, minél többen keressék fel a hétvégén is nyitva tartó postákat.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 1.

Ingatlanok adózása: záródó kiskapu az illetékfizetésnél

Az ingatlanfejlesztési projektek tekintetében is jelentősebb változások léptek életbe a 2023. évi adótörvény módosító jogszabályai alapján. Elsősorban az általános forgalmi adó esetében találunk olyan szabályokat, amelyek könnyítéseket tartalmaznak. Ilyen például az új lakás értékesítésekhez kapcsolódó 5 százalékos áfakulcs alkalmazásának meghosszabbítása, ugyanakkor az illetékek esetében gyakorlatilag az utolsó kiskaput is bezárta a jogalkotó. A legfontosabb, ingatlanokat érintő változásokat a WTS Klient adószakértője, Gyányi Tamás foglalta össze.