Rohamra készül a posta


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Meghosszabbított nyitvatartással és megerősített szolgálattal készül a május 21-én várható adóbevallási rohamra a Magyar Posta.

Budapesten a Nyugati és a Keleti Pályaudvarok szomszédságában működő posták május 21-én hétfőn éjfélig várják az ügyfeleket. A fővárosi Fogarasi úti Tesco bevásárlóközpontban ugyancsak éjfélig postázhatók az adóbevallási csomagok. A megyeszékhelyeken egy-egy posta legalább este nyolcig várja az adózókat.

A tovább nyitva tartó postákról az ügyfélszolgálatnál (06-40/46-46-46) kaphatnak, illetve a www.posta.hu internetes oldalon olvashatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A Magyar Postának több mint 1 millió adóbevallást tartalmazó küldeményt kell felvennie és kézbesítenie. Ezért a társaság arra kéri az adózókat, hogy lehetőség szerint ne az utolsó napra halasszák a bevallások postára adását, minél többen keressék fel a hétvégén is nyitva tartó postákat.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.