Megnézheti, mennyit keresnek a többiek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. május 31.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Európai Unió Equal programja keretében több szakszervezeti szövetség együttműködésével létrehozott kereseti adatbázis már 5 ezer feldolgozott adattal rendelkezik, ezek jól hasznosíthatók az egyéni és szakszervezeti béralkuhoz – ismertették a program résztvevői Budapesten konferencián

A berbarometer.hu címen elérhető adatbázisból a munkavállalók tájékozódhatnak arról, hogy keresetük miként viszonyul az adott régióban, térségben, szakmában fizetett bérminimumhoz, átlaghoz. Az adatokat felhasználhatják az országos, az ágazati, a vállalati, az intézményi szakszervezetek is a bértárgyalásokra történő felkészülésre, béremelések kezdeményezésére. Az adatbázist a tervek szerint folyamatosan frissítik, ebben szerepet játszik majd az is, ha az érdeklődő bejelentkezők egyúttal az itt található kérdőív segítségével további adatokat szolgáltatnak, ezek feldolgozásával még teljesebbé válik a minta. Az adatokat természetesen nem név szerint kell megadni, csak az irányítószám utal az adott régióra, térségre.

Az adatbázist arra a kérdőíves felmérésre alapozták, amelynek során a kérdezőbiztosok 10 ezer személyt kerestek fel. Időközben körülbelül 5 ezren az interneten közölt kérdőívet is kitöltötték. Ebből a 15 ezer válaszból már 5 ezret részletesen feldolgoztak. A program célja, hogy körülbelül 20 ezer feldolgozott adattal rendelkezzenek.

A program résztvevői a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, egy szakszervezeti kutatóintézet, valamint a Nők a Holnapért Alapítvány.

Az eddig feldolgozott adatokból kiderül, hogy igen nagyok a kereseti eltérések ugyanabban a szakmában régiónként, de a régiókban egyes térségek között is. Az adatok azt is igazolják, hogy a női munkavállalók keresete átlagban 16 százalékkal marad el a férfi munkavállalók keresetétől. Az adatok alapján bizonyítható a női munkavállalók diszkriminációja. Az adatbázis segítségével, arra hivatkozva könnyebben lehet fellépni a diszkrimináció ellen.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Tovább záródnak a transzferár-kiskapuk
2020. február 25.

A nyereségnek az értékteremtés helyén történő adóztatása érdekében a közelmúltban újabb jelentős változás történt a transzferárak szabályozásában. Az OECD 2020. február 11-én kiadta a cégcsoporton belüli pénzügyi ügyletek transzferárazására vonatkozó végleges iránymutatását. Mindez az érintett vállalatok felé további követelményeket támaszt a jövőbeli adóhatósági ellenőrzésekre való felkészülésben.

Szja-bevallás 2020: így kell elvégezni
2020. február 25.

A munkáltatók, kifizetők által a 2019. évi jövedelmekről benyújtott bevallások, kötelező adatszolgáltatások és a rendelkezésére álló egyéb adatok alapján a NAV az idén is elkészíti minden magánszemély számára a személyi jövedelemadó (szja) bevallás tervezetét. Cikkünk a bevallási tervezetre, illetve a az érvényes bevallásra vonatkozó fontos tudnivalókat ismerteti.

Varga: nincs még döntés az iparűzési adóról
2020. február 24.

Varga: nincs még döntés az iparűzési adóról

Fontos, hogy még nincs döntés, a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatot tett a kormány számára – mondta Varga Mihály a tervezett hipa változásról, amely a vállalkozásoknál hagyna 80-120 milliárd forintot.