Mégsem lesz adóamnesztia Magyarországon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végleg letett a kormány a külföldön tartott, adót elkerülő jövedelmek kapcsán az adóamnesztia-terveiről. A jogalkotási programból alkotmányossági aggályok miatt került ki az ötlet – írja a Magyar Hírlap.

Az eredeti a tervek szerint a mintegy ezermilliárd forintra becsült vagyon jó részét haza lehetett volna csalogatni adóamnesztiával, az állam pedig 10 százalékos adóval fizettette volna meg az adóalanyokkal azt, hogy elfelejti a korábbi bűnöket. Hogy pontosan mennyire lett volna ösztönző a szabály, nem tudni, Németországban például nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – írja a lap.

Forrás: PortfolioKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.