Mégsem lesz adóamnesztia Magyarországon


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végleg letett a kormány a külföldön tartott, adót elkerülő jövedelmek kapcsán az adóamnesztia-terveiről. A jogalkotási programból alkotmányossági aggályok miatt került ki az ötlet – írja a Magyar Hírlap.

Az eredeti a tervek szerint a mintegy ezermilliárd forintra becsült vagyon jó részét haza lehetett volna csalogatni adóamnesztiával, az állam pedig 10 százalékos adóval fizettette volna meg az adóalanyokkal azt, hogy elfelejti a korábbi bűnöket. Hogy pontosan mennyire lett volna ösztönző a szabály, nem tudni, Németországban például nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – írja a lap.

Forrás: Portfolio


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).