Mindenki frankban adósodik el


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly az emberek hat százaléka vásárolt ingatlant. A kivitelezők várakozásai szerint az új lakások ára éves átlagban 5-7 százalékkal emelkedik. Az Ecostat ingatlanindexe azt mutatja, a beruházók és a forgalmazók is optimisták.

Az Ecostat második negyedévi ingatlan-barométerének az első negyedévi értékhez viszonyítva 4,6 százalékos emelkedése főleg az ingatlanberuházó és ingatlanforgalmazó vállalkozások kiugróan magas optimizmusát tükrözi. Ezt a növekvő várakozást részben alátámasztja a KSH első fél évi legfrissebb jelentése a lakásépítésekről, építési engedélyekről, amely szerint a használatba vett lakások száma két százalékkal nőtt az elmúlt év azonos időszakához mérten.

Fellendülés jön

Ezen kívül több mint 21 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt, ami hét százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti értéket. Az átlagosnál jobban nőtt (hat százalékkal) a vállalkozások által épített és értékesítésre szánt lakások száma.

Az ingatlanpiacot középtávon élénk növekedés jellemezte, a dinamikus fejlődést az utóbbi években kiegyensúlyozott bővülés, majd 2006-2007-ben kisebb lanyhulás követte. A teljesítmények összetétele megváltozott. Az előző években a lakásépítések volumene magas volt, az irodapiac virágzott, a szállodaépítés, a kereskedelmi és ipari ingatlanok létesítése 2005-ben tetőzött. 2006-ban sem a létesítés, sem a forgalmazás nem érte el a bázisidőszaki szintet. A lakásépítés visszaesett, ezt csak részben kompenzálta a piac más szegmensének teljesítménye. 2006-ban a két évvel korábbi 44 ezer lakásszámmal szemben 34 ezer lakásra adtak ki használatba vételi engedélyt.

Forrás: IndexKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.