Mindenki frankban adósodik el


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly az emberek hat százaléka vásárolt ingatlant. A kivitelezők várakozásai szerint az új lakások ára éves átlagban 5-7 százalékkal emelkedik. Az Ecostat ingatlanindexe azt mutatja, a beruházók és a forgalmazók is optimisták.

Az Ecostat második negyedévi ingatlan-barométerének az első negyedévi értékhez viszonyítva 4,6 százalékos emelkedése főleg az ingatlanberuházó és ingatlanforgalmazó vállalkozások kiugróan magas optimizmusát tükrözi. Ezt a növekvő várakozást részben alátámasztja a KSH első fél évi legfrissebb jelentése a lakásépítésekről, építési engedélyekről, amely szerint a használatba vett lakások száma két százalékkal nőtt az elmúlt év azonos időszakához mérten.

Fellendülés jön

Ezen kívül több mint 21 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt, ami hét százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti értéket. Az átlagosnál jobban nőtt (hat százalékkal) a vállalkozások által épített és értékesítésre szánt lakások száma.

Az ingatlanpiacot középtávon élénk növekedés jellemezte, a dinamikus fejlődést az utóbbi években kiegyensúlyozott bővülés, majd 2006-2007-ben kisebb lanyhulás követte. A teljesítmények összetétele megváltozott. Az előző években a lakásépítések volumene magas volt, az irodapiac virágzott, a szállodaépítés, a kereskedelmi és ipari ingatlanok létesítése 2005-ben tetőzött. 2006-ban sem a létesítés, sem a forgalmazás nem érte el a bázisidőszaki szintet. A lakásépítés visszaesett, ezt csak részben kompenzálta a piac más szegmensének teljesítménye. 2006-ban a két évvel korábbi 44 ezer lakásszámmal szemben 34 ezer lakásra adtak ki használatba vételi engedélyt.

Forrás: Index


Kapcsolódó cikkek

2024. április 24.

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 24.

Adóellenőrzésen bukott meg használtautó-kereskedő, valamint hamis gyerekcipőárus

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit; a kereskedőnél a végrehajtók ingatlant és 54 autót foglaltak le több mint 120 millió forint értékben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán. Ugyanezen a napon a pénzügyőrök 2300 pár, több mint 17 millió forint értékű hamis gyermekcipőt foglaltak le – közölte a NAV.