Minimálbér felett: főhet a fejük


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem csak ingatlanadót, de sokan az eddiginél több személyi jövedelemadót is fizethetnek a jövőben – írja a Népszabadság.

A kormánypártok hét végi megállapodása szerint ugyanis úgy kurtítanák meg a szja-kedvezményeket, hogy akár több tízezer forinttal is többet fizethet, aki keveset keres – olvasható a lapban.

A cikk szerint a kormány ugyanis egy meglehetősen érdekes megoldással a minimálbér fölött nem sokkal keresők jövedelmét kurtítaná meg, igaz, nem az adókulcs módosításával.

Amin változtatnának, az az adójóváírás, valamint a kiegészítő adójóváírás lehetősége. Ezek jelenleg havi 9000, illetve 2340 forintos kedvezményt jelentenek. Ha a kormány terve átmegy ősszel az Országgyűlésen, lehet olyan jövedelmi kategória is, ahol akár ötvenezer forinttal nőhet éves szinten a befizetendő adó – állítja a Népszabadság.

A személyi jövedelamdóval kapcsolatos kedvezményeket azonban ezen túlmenően is megkurtítanák. Konkrétumokról azonban tegnap nem sokat lehetett hallani – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.