Minimálbér felett: főhet a fejük


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem csak ingatlanadót, de sokan az eddiginél több személyi jövedelemadót is fizethetnek a jövőben – írja a Népszabadság.

A kormánypártok hét végi megállapodása szerint ugyanis úgy kurtítanák meg a szja-kedvezményeket, hogy akár több tízezer forinttal is többet fizethet, aki keveset keres – olvasható a lapban.

A cikk szerint a kormány ugyanis egy meglehetősen érdekes megoldással a minimálbér fölött nem sokkal keresők jövedelmét kurtítaná meg, igaz, nem az adókulcs módosításával.

Amin változtatnának, az az adójóváírás, valamint a kiegészítő adójóváírás lehetősége. Ezek jelenleg havi 9000, illetve 2340 forintos kedvezményt jelentenek. Ha a kormány terve átmegy ősszel az Országgyűlésen, lehet olyan jövedelmi kategória is, ahol akár ötvenezer forinttal nőhet éves szinten a befizetendő adó – állítja a Népszabadság.

A személyi jövedelamdóval kapcsolatos kedvezményeket azonban ezen túlmenően is megkurtítanák. Konkrétumokról azonban tegnap nem sokat lehetett hallani – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.