Minimálbér felett: főhet a fejük


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem csak ingatlanadót, de sokan az eddiginél több személyi jövedelemadót is fizethetnek a jövőben – írja a Népszabadság.

A kormánypártok hét végi megállapodása szerint ugyanis úgy kurtítanák meg a szja-kedvezményeket, hogy akár több tízezer forinttal is többet fizethet, aki keveset keres – olvasható a lapban.

A cikk szerint a kormány ugyanis egy meglehetősen érdekes megoldással a minimálbér fölött nem sokkal keresők jövedelmét kurtítaná meg, igaz, nem az adókulcs módosításával.

Amin változtatnának, az az adójóváírás, valamint a kiegészítő adójóváírás lehetősége. Ezek jelenleg havi 9000, illetve 2340 forintos kedvezményt jelentenek. Ha a kormány terve átmegy ősszel az Országgyűlésen, lehet olyan jövedelmi kategória is, ahol akár ötvenezer forinttal nőhet éves szinten a befizetendő adó – állítja a Népszabadság.

A személyi jövedelamdóval kapcsolatos kedvezményeket azonban ezen túlmenően is megkurtítanák. Konkrétumokról azonban tegnap nem sokat lehetett hallani – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Karbonvám kötelezettség – még pár nap és lejár a határidő

Az importáruk karbonintenzitását ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) egy olyan rendszer, amelyet az Európai Unió hozott létre a kibocsátási kockázat csökkentése érdekében. A CBAM célja, hogy az uniós országokba behozott termékek szén-dioxid-kibocsátását megfelelően számontartsa és ellensúlyozza. Az első CBAM adatszolgáltatási kötelezettség határideje eredetileg január 31. volt, de ezt végül kitolták 30 nappal, így van még pár nap felkészülni – foglalja össze az Adó Online-nak eljuttatott közleményében a Niveus Consulting Group.

2024. február 27.

Cafeteriával kapcsolatos 2024-es változások

A SZÉP-kártya két speciális szabálya már nem hatályos az év elejével; a 2024-es módosítások inkább a könyvelői, bérszámfejtői oldalt érintik. A részletekről friss videónkban dr. Kovács Ferenc okleveles adószakértő, az Adó szaklap főszerkesztője beszél.