Music Hungary Szövetség: a katás adóalanyok mentesülése jelentene segítséget Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Levélben fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez a magyar zeneipar szereplőit tömörítő Music Hungary Szövetség – írja a Fidelio.

A november 11-én megjelent Magyar Közlönyben kihirdetett gazdaságvédelmi intézkedésekkel kapcsolatban levélben fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez a magyar zeneipar szereplőit tömörítő Music Hungary Szövetség – írja a Fidelio.

A szövetség nem tartja jónak, hogy a Közlönyben felsorolt, mentesített tevékenységek között szerepelt ugyan az előadóművészet, illetve az előadóművészetet kiegészítő tevékenység, ám a jelenlegi enyhítés, ellentétben a tavaszi intézkedésekkel szemben,ezúttal csak a kiva adózási formára vonatkozik, a katásokra nem, pedig a zenei szektorban ez utóbbi a legjellemzőbb adózási forma – olvasható az online magazin cikkében.


Kapcsolódó cikkek

2020. november 16.

A gazdaságvédelmi intézkedések részletei

2020. november hónapban mentesülni lehet a szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség, a szakképzési hozzájárulás és a rehabilitációs hozzájárulás alól. A szálláshelyeknek a 2020. november 8. napjáig regisztrált foglalások után számított nettó bevétel 80%-át megtérítik, valamint a kiemelt szektorokban a munkaadó részére a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére ötven százalékának megfelelő összegű bértámogatás igényelhető.