Nagyüzem a parlamentben – határozathozatalok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Országgyűlés hétfői munkanapján elfogadta a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerről szóló törvény módosítását. A Ház 183 igen szavazattal, öt ellenében, 64 tartózkodással fogadta el a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerről szóló törvény módosítását. Ez lehetővé teszi a kormány számára, hogy szükség esetén a költségvetés terhére többletforrást biztosítson a gazdálkodóknak.

A Ház 319 igen szavazattal, három ellenében fogadta el a Gazdasági Versenyhivatal 2006. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazása során szerzett tapasztalatokról szóló beszámoló elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. A képviselők 20 igen szavazattal – egy ellenében – elfogadták a Gazdasági Versenyhivatal 2005. évi tevékenységéről szóló beszámolót is.

A parlament 325 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással fogadta el a földgázellátásról szóló törvény módosítását. Ez lehetővé teszi az ˝egyablakos kiszolgálású˝ nemzetközi szállítóvezetékek megépítésével kapcsolatos kérelmek kezelését. Ez azt jelenti, hogy a kereskedőknek és szállítóknak több országon áthaladó vezeték esetében is csak egyetlen társasággal kell szerződniük.

A képviselők 308 igen szavazattal, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadták a jövedéki adó- és energiaadó-bevallás elektronikus benyújtásának bevezetésével kapcsolatos egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Az Országgyűlés elfogadta a lakástörvény módosításához benyújtott, a kormány által támogatott indítványokat, valamint két olyan javaslatot, amelyet a kormány elutasított. Ezek szerint az önkormányzat a költségvetéstől a fővárosban 2,5 millió, a városokban 2 millió, egyéb településeken pedig 1,5 millió forint támogatást kap a kényszerbérlőknek felajánlott cserelakás költségeihez.

A parlament szavazott az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve végrehajtási keretrendszeréről szóló törvényjavaslathoz érkezett módosításokról is. Ezek közül a képviselők az előterjesztő által támogatott módosításokat fogadták el.

Az Országgyűlés döntött a ˝Legyen jobb a gyerekeknek˝ Nemzeti Stratégiáról, 2007-2032 címmel benyújtott országgyűlési határozati javaslathoz érkezett módosításokról is.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.