NAV-Figyelő 11. hét: Megjelentek a kisbenzinkutaknak járó kedvezmények részletszabályai


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV felhívta a figyelmet az előző héten részletesen ismertetett, a kisbenzinkutak által igénybevehető kedvezmények feltételeire.

Kisbenzinkutak kedvezményei – az érvényesítés feltételei

A NAV felhívja a figyelmet az előző héten részletesen ismertetett, a kisbenzinkutak által igénybevehető kedvezmények feltételeire, melyek alapján a 2022. március 6-án már fennálló munkaszerződések esetén a munkáltatónak a munkabér kifizetéseket teljesítenie kell, és a munkaszerződéseket nem szüntetheti meg munkáltatói felmondással 2022. június 30-ig.


Az egyes, elérhető kedvezményekről az előző heti NAV-figyelőben részletesen írtunk.

A NAV-figyelőben a fentieken túl „adótraffipax” információkról is olvashat.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2022. március 7.

NAV-Figyelő 9. hét: SZJA-bevallást érintő kérdésekre válaszolt a NAV

Egy magánszemély 2021-ben osztalékot kapott. Az osztalék összegét és az azt terhelő személyi jövedelemadót szerepelteti a 21SZJA bevallás 167. sorában. A kifizető felé nyilatkozott, hogy a munkaviszonyból származó jövedelme elérte a szociális hozzájárulási adófizetési felső határt, ezért a kifizető az osztalékból nem vont le szociális hozzájárulási adót. Kell-e szerepeltetni ebben az esetben az osztalék összegét […]