NAV-figyelő, 32. hét: frissültek a feketelisták


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Frissült számos NAV-feketelista, Így a bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók, az adótarozással rendelkezők és a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listája.   


1. Szeptemberi üzemanyagárak

Felkerültek a NAV honlapjára a szeptemberben alkalmazandó üzemanyagárak. A szeptemberben alkalmazandó ólmozatlan motorbenzin, gázolaj és keverék alkalmazható üzemanyagára egységesen 1%-os növekedést, míg az LPG autógáz esetében 1%-kal csökkenést mutatnak az augusztusi összegekhez képest. Azt, hogy miért van jelentősége a NAV által közzétett üzemanyagáraknak, múlt heti összefoglalónkból megtudhatja.

2. Augusztus eleji feketelisták

A bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók

Adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók

A lista szereplői 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozást halmoztak fel 2017.06.30-ig.

Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók

Aki a listába bekerül, az 2 éven át élvezheti a „tagságot”. Ugyanis a listából 2 év elteltével kerül törlésre, feltéve, ha nem követte el újra a bejelentés elmulasztásával kapcsolatos jogszabálysértést.

3.ENSZ BT határozatai

A legfrissebb lista itt látható.

4.Felhívás földgáz beszerzésre

A NAV 20m3/h és a feletti lekötött kapacitással rendelkező objektumainak földgáz beszerzéséhez kapcsolódó felhívása itt érhető el.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.

 

 Kapcsolódó cikkek

2022. május 20.

800 éves az Aranybulla – Megszületik a kiváltságlevél (4. rész)

Sok minden ismert az Aranybulláról, de nem kevés a bizonytalanság sem a kibocsátásával, hatásaival, utóéletével, megítélésével kapcsolatban. A kiváltságlevél szövege fennmaradt, de az talán kevésbé ismert, hogy mit jelentettek az egyes rendelkezések. Az értelmezést fordítási hibák is nehezítették.