NAV-figyelő, 42. hét: frissültek a feketelisták


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Négy feketelistáját is frissítette múlt héten a NAV.

1. Támogatás az adminisztrációban

Alábbi linken található a Belügyminisztérium tájékoztatása az egyszerűsített foglalkoztatásbejelentő alkalmazás új szolgáltatásáról. Így elmondhatjuk, hogy nemcsak a foglalkoztatás típusa, de még annak adminisztrációja is egyszerűsített.

Tájékoztató

2. Törvénnyel szemben

Bővült a be nem jelentett alkalmaztottat foglalkoztatók lajstroma.

Továbbá újabb tagokkal bővült állami adóhatósághoz teljesítendő bejelentkezési kötelezettségüket elmulasztó adózók listája.

Az adótartozással rendelkező adózók nyilvántartásában is történtek változások, amely a állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó, nem magánszemély adózókat sorakoztatja fel a2018.09.30-i állapot szerint.

A magánszemélyek sem bújhatnak el. Frissítésre került az adótartozással rendelkező magánszemélyek listája is, mely az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – magánszemély (és egyéni vállalkozók) – adózókat sorolja fel a 2018.09.30-i állapot szerint.

3. Frissített határozatok

ENSZ BT határozatai a terrorizmus finanszírozása elleni pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések

Európai Unió által elrendelt pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések

4. Jövedéki statisztikák

A legújabb statisztikák már a szeptemberi adatokat is tartalmazzák.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek