Nincs meg a tízezer ekhós


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Először tett közzé adatokat az ekhósok számáról a Pénzügyminisztérium, a mintegy 9000 adózó befizetéseiből a havi bevétel a színlelt szerződések szankcionálására adott moratórium lejárta (2006. június 30-a) óta stagnál, átlagosan 700-800 millió forintra rúg.

Az ekhózók tábora a jelenlegi feltételek mellett vélhetően nem bővül tovább, korábbi nyilatkozatok szerint legalább tízezer ekhós kell az adónem ˝rentabilitásához˝.

A jelenlegi adatok szerint az átlagos ekhós bruttó bér 250 ezer forintot tesz ki, ám januárban – vélhetően a jutalmak miatt – 330 ezer forintra rúgott. Április végéig csaknem 3,5 milliárd forint folyt be a költségvetésbe ebből az adónemből.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.