Nincs meg a tízezer ekhós


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Először tett közzé adatokat az ekhósok számáról a Pénzügyminisztérium, a mintegy 9000 adózó befizetéseiből a havi bevétel a színlelt szerződések szankcionálására adott moratórium lejárta (2006. június 30-a) óta stagnál, átlagosan 700-800 millió forintra rúg.

Az ekhózók tábora a jelenlegi feltételek mellett vélhetően nem bővül tovább, korábbi nyilatkozatok szerint legalább tízezer ekhós kell az adónem ˝rentabilitásához˝.

A jelenlegi adatok szerint az átlagos ekhós bruttó bér 250 ezer forintot tesz ki, ám januárban – vélhetően a jutalmak miatt – 330 ezer forintra rúgott. Április végéig csaknem 3,5 milliárd forint folyt be a költségvetésbe ebből az adónemből.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

Hamis termékekre csapott le a NAV

Hamis márkajelzésű cipőket, sportmezeket, adatkábeleket és fülhallgatókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy százmillió forint értékben egy bolgár kamionban Gyulánál.

2024. május 22.

Mit bizonyíthat a szakértő a bíróság előtt?

Az iparűzési adó alapjáról szóló perben szakértőt rendelt ki a hatóság; az eljárás során felmerült, mit is bizonyíthat a szakértő és mit nem. Érdekes jogesetet ismertetünk.