Nincs meg a tízezer ekhós


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Először tett közzé adatokat az ekhósok számáról a Pénzügyminisztérium, a mintegy 9000 adózó befizetéseiből a havi bevétel a színlelt szerződések szankcionálására adott moratórium lejárta (2006. június 30-a) óta stagnál, átlagosan 700-800 millió forintra rúg.

Az ekhózók tábora a jelenlegi feltételek mellett vélhetően nem bővül tovább, korábbi nyilatkozatok szerint legalább tízezer ekhós kell az adónem ˝rentabilitásához˝.

A jelenlegi adatok szerint az átlagos ekhós bruttó bér 250 ezer forintot tesz ki, ám januárban – vélhetően a jutalmak miatt – 330 ezer forintra rúgott. Április végéig csaknem 3,5 milliárd forint folyt be a költségvetésbe ebből az adónemből.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.