Nincs még minden veszve – Cafeteria 2019

Szerző: Hegedűs Sándor
Dátum: 2018. szeptember 25.
Címkék:
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az évközi változások jelentősen megnyirbálják a cafeteriarendszer lehetőségeit 2019 januárjától. Egyfelől a vállalatok érdeke áttekinteni, hogy a közterhekkel együtt milyen cafeteriastruktúrát érdemes kialakítani jövőre, másrészt mi az, ami valóban fontos a munkavállalók számára és ezeket a lehetőségeket hogyan tudja a társaság a cafeteriában, vagy ezen kívül biztosítani.

Szűkülő cafeteria lehetőségek

Az év vége közeledtével előbb vagy utóbb minden társaságnál felmerül, hogy ideje lenne foglalkozni a következő év terveinek összeállításával, különös tekintettel a jogszabályi környezet rendszeres, már-már menetrendszerű változásaihoz történő alkalmazkodásra. A fenti előkészületek és tervezés kapcsán az idei év legtöbbeket érintő kérdése lehet, hogy az évközi jogszabályalkotás eredményeként 2019-től megszüntetésre kerülő kedvezményes adózású juttatások pótlására milyen stratégiát alkalmazzon, amelynek segítségével a vállalat talpon tud maradni a munkavállalók megtartásáért folytatott, jelenleg igen kiélezett munkaerőpiaci versenyben.

Mint azt már minden érintett megtudhatta, az eddig adómentesen, vagy kedvező adózással (béren kívüli juttatások: 34,5 százalék; egyes meghatározott juttatások: 40,71 százalék) adható juttatások jelentős része megszüntetésre kerül 2019-től. Azok a továbbiakban a béreknek megfelelő közterhek megfizetése mellett adhatók. Ez azt jelenti, hogy azonos nettó értékű juttatás kifizetése esetén az eddigi 0; 34,5, illetve 40,71 százalékos közteher helyett a társaságnak összesen 81,95 százalék többletköltséggel kell kalkulálnia 100 egységnyi nettó kifizetés esetén.

A változás szinte az összes eddigi közkedvelt juttatási elemet érinti, ami okozhat a munkavállalók körében és komoly fejtörést okoz a munkáltatóknak is.

Az adómentes juttatások közül eltörlésre kerül a lakáscélú munkáltatói támogatás, a mobilitási célú lakhatási támogatás, a diákhitel törlesztés támogatása, a kockázati biztosítás díjának munkáltató általi megfizetésének lehetősége. A béren kívüli juttatások közül eltörlésre kerül a 100.000 forint pénzjuttatás lehetősége. Az egyes meghatározott juttatások közül kikerül többek között a helyi utazási bérlet, az egészségpénztári és nyugdíjpénztári hozzájárulás lehetősége, az iskolakezdési támogatás, a munkahelyi étkeztetés, illetve az eddigi három helyett évente csak egy alkalommal adható a minimálbér 10 százalékát neg nem haladó kisértékű ajándék.

A cafeterián túli elemekben is érdemes gondolkodni – MRP, MÉP, célzott szolgáltatások

Mint látható, az eddig leggyakrabban és leginkább alkalmazott juttatások köre beszűkül, de a látszat ellenére maradtak még a jogszabályban olyan eddig kevésbé preferált lehetőségek, amelyek a fenti változásokat megelőzően igencsak eltörpültek a kedvező adózású illetve adómentes juttatások árnyékában. A változások kapcsán most ezek a juttatási formák kerülhetnek reflektorfénybe, amelyeket ideje lesz mindenkinek újra felfedeznie ahhoz, hogy a jövő évre vonatkozóan egy olyan új juttatási rendszert tudjon kialakítani, amellyel mind a munkavállalók, mind a munkáltató elégedett lehet.

Ennek kialakításához a munkavállalók tájékoztatása és igényeinek felmérése mellett javasolt a vállalat adótanácsadójának bevonása is. Különös tekintettel az eddig ritkán alkalmazott juttatási formákra – mint a munkavállalói értékpapír-juttatási program, a munkavállalói részvényprogram, vagy az önsegélyező és egészségpénztárak által adható célzott szolgáltatások munkáltatói finanszírozása -, tekintettel a társaságoknál még hiányzó gyakorlati tapasztalatokra és a várható változásokra.

A bejegyzés szerzője Hegedűs Sándor, az RSM Hungary adóüzletág vezetője. Az RSM Blog az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek:


Visszaszámlálás: július 1-jén jönnek a számlázásra vonatkozó áfa-változások
2020. június 5.

2020. július 1-jétől az eddiginél lényegesen szélesebb körben kell majd adatot szolgáltatni a kibocsátott és a befogadott számlákról. Az év második fele további változásokat is hoz a számlázásra vonatkozó áfa-előírások terén. Ezek egyrészt az áfa-bevallások adóhatóság általi kiajánlását, másrészt a gazdaság további fehérítését szolgálják.

EUB: semmisek az EB magyar adók felfüggesztését elrendelő intézkedései
2020. június 4.

Az Európai Unió Bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében megsemmisítette az Európai Bizottságnak a Magyarország által bevezetett dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások bizonyos tevékenységeihez kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj alkalmazásának felfüggesztését elrendelő intézkedéseit.

Trianon adókötelezettségeket is jelentett – 1. rész
2020. június 4.

A trianoni békekötés az egyik legnagyobb magyar sorstragédia! Ez a kijelentés akkor sem vitatható, ha, tudjuk, voltak előzményei, egy évezreden át az uralkodói elit által képviselt politika sokat tett egy ilyen következményért. Cikksorozatunk első részében az előzményeket mutatjuk be (amennyire lehet lerövidítve), illetve a békekötés folyamatát, becikkelyezését.

Adókönnyítéseket hoz az új salátatörvény
2020. június 3.

Adókönnyítéseket hoz az új salátatörvény

Megszűnik a tao- é a hipa-feltöltési kötelezettség, jövőre az ekáerben már csak a kockázatos termékek szállítása esetén kell bejelentést tenni a Pénzügyminisztérium törvényjavaslata szerint.