Nőhet a csekkadó


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Orbán Viktor kiigazító csomag kidolgozására kérte fel Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert annak érdekében, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól. A miniszter a tranzakciós adó lehetséges növeléséről beszélt.


A kormány gazdaság- és társadalompolitikájával összeegyeztethető és egyben az Európai Unió számára is elfogadható lépések kidolgozására kérte fel csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert annak érdekében, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól – közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

A Fidesz elnökségének rendkívüli ülése után Rogán Antal frakcióvezető elmondta, hogy a megbeszélésen rögzítették azokat az intézkedéseket, a területeket, amelyek módosításába vagy visszavonásába semmiképpen nem egyezik bele a kormány. Így nem lehet szó a magánszemélyek, illetve a kis- és középvállalkozások adóterheinek növeléséről, a nyugdíjak megadóztatásáról, a rezsicsökkentés visszavonásáról, a családtámogatások csökkentéséről, valamint a gyermekek utáni adókedvezmények felülvizsgálatáról sem – mondta a frakcióvezető.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a Hír Televíziónak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a tranzakciós adó növelése kerülhet szóba. A miniszter elmondta, hogy az illetékből a tervezettnél kevesebb bevétel folyt be az államkasszába. Az Európai Bizottság néhány napja közzétett tavaszi előrejelzésében az idei évre is és 2014-re is akkora költségvetési hiányt mutatott, amely nem elegendő a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséhez. Varga Mihály korábban azt mondta, hogy ennek ellenére nincs szükség megszorító intézkedésekre a 3 százalék alatti hiánycél tartására – írja az Origo.Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Nem tisztességes bírságkedvezményért elvenni a jogorvoslati jogot

„Fogadd el még akkor is, ha nem érzed jogszerűnek, mert fele annyit fizetsz.” Ez akár egy NAV hirdetés szlogenje is lehetne. És talán nem is lenne különös mindez, ha nem arról lenne szó, hogy a NAV egy hatósági jogalkalmazó, és az ezeknek a szlogeneknek teret engedő jogszabály az adóigazgatási eljárás szabályrendszere.

2021. szeptember 17.

Dante-700 – Dante élete (1. rész)

Dante, a világirodalom egyik legnagyobb alakja 700 éve hunyt el. Főműve, az Isteni színjáték nehéz olvasmány, de ennek ellenére az értő irodalmárok a legmagasztosabb jelzőkkel illetik. Nem véletlenül, hiszen a nyugati kultúrára gyakorolt hatása egyedülálló, az irodalom, a zene, a képzőművészet, a filmművészet egyaránt sokat merített Dante nagyeposzából.