Orbán: marad a bankadó

Szerző: Ado Online Ado Online
Dátum: 2013. szeptember 17.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

“A bankok adóztatásának azt a mértékét kell eltalálni, amikor bár jajveszékelve, de még fizetnek, és holnap reggel is kinyitnak” – fogalmazott a kormányfő .A Takarékszövetkezetek piaci részesedése 15 százalékra feltornázható – mondta.


Indokoltnak nevezte a bankadó megtartását Orbán Viktor miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban, amelyet a kormányzati portál közvetített.

Indokolt, hogy a bankok is részesei maradjanak a méltányos közteherviselésnek – mondta a kormányfő, aki örömmel látja, hogy a pénzintézetek beépítették működésükbe a bankadót, és ismét profitot értek el.

                Munkajogi szabályok bérszámfejtőknek

Bizonytalan a munkabér-szabályok alkalmazásában? Értesüljön az újdonságokról, tegye fel kérdéseit szakértő előadónknak, dr. Pál Lajos ügyvédnek – jöjjön el 2014. május 15-én szakmai konferenciánkra!                  
Ízelítő a tematikából:

  • A munkabér elemei (alapbér, bérpótlék, teljesítménybér, ösztönzés)
  • Díjazás munkavégzés hiányában (állásidő, a távolléti díj számítása)
  • Rendkívüli munkaidő díjazása
  • Munkaszüneti nap és díjazás              

   

                    Helyszín: Best Western Hotel Hungária, 1074 Budapest Rákóczi út 90.

                    Bővebb információk és jelentkezés itt.

           

Az új magyar közteher-viselési rendszerben a bankoknak a jövőben is az európai átlagot meghaladó mértékű bankadót kell fizetniük – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, az Országházban. A kormányfőt a holland résztvevő kérdezte a pénzügyi szektor ügyében.

“A bankok adóztatásának azt a mértékét kell eltalálni, amikor bár jajveszékelve, de még fizetnek, és holnap reggel is kinyitnak” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor válaszában megismételte azt a kormányzati célkitűzést is, hogy növeljék a magyar tulajdonú pénzintézetek arányát. Ezért fontos az OTP megerősítése – dacára annak, hogy a tulajdonosi háttere nem teljesen magyar -, valamint a takarékszövetkezeti rendszer integrációja – mondta. Utóbbival kapcsolatban közölte: a takarékpénztári rendszernek 5 százalék a részesedése a magyar pénzpiaci rendszerből, ám “egy egyszerű átszervezéssel”, egy pénzügyi injekcióval, amelyről a kormány már döntött, ez felvihető 15 százalékra.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

Tíz év alatt 350 ezren mentek el vendégmunkásnak Magyarországról – közölte az új-zélandi résztvevő kérdésére a miniszterelnök. A népességarányokat nézve ez a szám Közép-Európában alacsonynak számít – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: nem sajátos magyar jelenségről van szó, például Ausztriából tavaly többen mentek el, mint Magyarországról. Közép-Európa-szerte egy elsősorban Németországba irányuló vendégmunkás-jelenség tapasztalható – fogalmazott, hozzátéve, hogy az alapvetően német központú “agyelszívás” szerinte “nem baleset”, hanem egy jól átgondolt stratégia következménye.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek:


A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak
2021. március 3.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.

A COVID-19 világjárvány következményeinek kezelése a transzferárazásban
2021. március 3.

A világjárvány nyomán a transzferárak kapcsán több a bizonytalanság, mint bármikor korábban. A NAV szakemberei a minap részleteiben is ismertették álláspontjukat a transzferár-szakmával, és megerősítették: az OECD és az adóhatóság korábban közzétett iránymutatásai továbbra is érvényesek.