Orbán Viktor: öt százalékra csökken az éttermi áfa elvitelnél


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A miniszterelnök a áfacsökkentésen túl további adócsökkentéseket is kilátásba helyezett a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor bejelentette azt is: Parragh Lászlónak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatára úgy döntött, 5 százalékra csökkentik az elvitelre készülő ételek áfáját.

Jelezte továbbá, egy munkacsoport dolgozik egy gazdasági növekedési akcióterven, azokat a hosszabb hatású és hosszabb távon érvényes döntéseket dolgozzák ki, amelyekkel – alapvetően adócsökkentésekkel – újra lendületbe akarják hozni a gazdaságot. A kormány most sem adja fel a munkaalapú gazdaság filozófiáját, ezért a vállalkozásokat kell abba a helyzetbe hozni, hogy megtarthassák a munkaerőt és fejleszthessenek új emberek felvétele érdekében – jelentette ki.

Az iparűzési adó és a társasági nyereségadó felfüggesztésére vonatkozó javaslatokat úgy kommentálta: „meredek, de azért fel lehet rajta kaptatni, csak a kellő arányt kell eltalálni”, de mindenképpen kell adót csökkenteni, különben nem lesz munkahely.

Ezért elkötelezett az iránt, hogy jövőre érezhető mértékű adócsökkentés legyen, ha kell, a központi büdzsé és az önkormányzati költségvetések is vállalják ezt – mondta.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2016. április 15.

Csökkenő áfakulcsok sok kérdéssel

Bizonyos élelmiszerek áfakulcsa 5% lesz és csökkent az éttermi szolgáltatások áfája is, de mi lesz az internet áfakulcsával?