Összevonják a kis adókat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elfogadott koalíciós szerződés alapján 2008-tól az adórendszer egyszerűbbé válik, a munkáltatói és a munkavállalói tb-járulékok például egységes alapra kerülnek, összevonják a kis adókat – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a “”Bízunk Magyarországban”” Klub ülésén.

Kóka János bejelentette: az elképzelések szerint a kis és közepes vállalkozások adómentes nyereségének 25 százalékos határa 50 százalékra emelkedik, értéke 250 millió forintra nő 2008-tól annak érdekében, hogy ösztönözzék a szektor beruházásait, s ennek révén a multinacionális vállalatok beszállítói kapacitását.

A 2008-tól életbe lépő új adójogszabályok keretében új áfa-törvény működik majd, amely lehetővé teszi, hogy egy vállalatcsoporton belül összevonják az adóbefizetést és visszaigénylést – jelezte a gazdasági miniszter.

A gazdasági tárca prognózisa szerint 2007-ben közel 4 milliárd euró működő tőke érkezik Magyarországra – mondta Kóka János, aki úgy látja, hogy Magyarország 2009-re képes teljesíteni a maastrichti kritériumokat, így 2011-2013 között beléphet az euró övezetbe.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.