Őszre kész lehet a javaslat a pozitív adóslistáról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány tervei szerint őszre elkészülhet a teljes körű lakossági hitelnyilvántartásról (pozitív adóslista), valamint az alapszámla bevezetéséről szóló rendelet – írja a Népszabadság.

Előbbi 2009-től működne, és lehetővé tenné, hogy a bankok ne csak az ügyfelek fizető-, hanem hitelképességét is fel tudják mérni, az alapszámlát pedig az elképzelések szerint mindenkinek megnyitnák, kedvezményesen vagy ingyen vezetnék, és erre ékeznének majd az állami juttatások.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.