Pályázhat, ha nem is termel


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem termelő mezőgazdasági beruházásokra lehet pályázatot benyújtani június 1. és július 26. között: a cél a természeti érték növelése, a biodiverzitás fejlesztése, az agrár-természetvédelmi programok minél jobb megvalósítása.

Mezővédő fásítás, sövénytelepítés, környezet- és természetvédelmi célú gyeptelepítés és rovarteleltető bakhát létesítése: ezek azok a nem termelő mezőgazdasági beruházások, melyek támogathatók az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretéből. A fentieken kívül eszközbeszerzésre is lehet pályázni: természetes alapú kerítésre és madárvédelmi berendezésre kérhető támogatás. Az így megvalósuló beruházások célja a vidéki táj, az egyedi tájérték megőrzése, a biodiverzitás növelése, a környezeti állapot javítása, a környezet- és természetbarát gazdálkodás minél jobb megvalósítása.

A támogatást az agrár-környezetgazdálkodási programban résztvevők és a Natura 2000-es területen gazdálkodók vehetik igénybe – a gyeptelepítési célprogramot kivéve. A kérelmeket június 1. és július 26. közt elektronikusan kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), a szükséges mellékleteket pedig papíralapon, az elektronikus kérelmen szereplő iktatószámra hivatkozva eljuttatni a székhely vagy lakóhely szerint illetékes MVH-kirendeltséghez. A célprogramokra együttesen körülbelül 950 millió forint áll rendelkezésre. A részleteket a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium vonatkozó rendelete tartalmazza.

Forrás: Szabad Föld Online


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eÁFA rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van – derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

2024. május 29.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.