Parragh: legkorábban 2021 januárjában emelhetik a kata adóját

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. november 18.
Címkék: , , ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kata-ellenőrzések szigorítását és a nyugdíjalap emelését javasolja a kormánynak – mondta Parragh László, az MKIK elnöke az mfor.hu-nak – idézi a hvg.hu.

Az iparkamara elnöke elmondta, hogy a kormány 2020 második felére alakítja ki azt a metodikát, amellyel a jelenleginél pontosabban lehet megállapítani, hogy egy adott munkakört munkaviszonyban, vagy vállalkozói szerződéssel lehet ellátni.

Parragh László szerint azért van szükség a korrekcióra, mert a kata már a versenyképességet rombolja, hiszen a cégek egy jó része nem munkaviszonyban, hanem katába kényszerítve alkalmazza a munkavállalókat. Ez versenyhátrányt okoz a törvényesem eljáró cégeknek.

Az MKIK elnöke elmondta azt is, hogy az ellenőrzések szigorítása mellett a nyugdíjalap emelését is tervezik, hiszen e nélkül a kata szerint aózók csak tört nyugdíjra lennének jogosultak. Erre szolgálna a kata adójának emelése, amire Parragh szerint legkorábban 2021 januárjában kerülhet sor – írja a hvg.hu.


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám gazdasági alapelvei (2. rész)
2021. február 26.

A Korán szúráiból az iszlám hittudósok olyan alapelveket vezettek le, amelyek a gazdasági tevékenységre, az állami működés gazdasági oldalára, illetve a muszlim ember pénzzel, gazdálkodással való helyes viselkedésére vonatkoznak. Ezeknek az alapelveknek a betartása a hívő muszlim számára kötelező előírás.

NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.