Régi trükkökkel buktak meg a cigarettacsempészek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV munkatársai az ukrán határszakaszon egy hét leforgása alatt többször is régi és visszatérő trükkel találkoztak – olvasható az adóhatóság közösségi oldalán.

Még mindig előfordulnak régi rejtési trükkel próbálkozó cigarettacsempészek a határon – olvasható a NAV posztjában. Szinte minden határátkelőhelyen próbálkoznak régi, a NAV munkatársai által jól ismert és folyamatosan ellenőrzött csempészmódszerekkel. Az autók ellenőrzésekor a pénzügyőrök az első ülésekben, az ülések előtti taposólemezek alatt, kárpit alatt, valamint mikrobuszoknál a padlóban kialakított rejtekhelyeken mintegy 1 900 doboz, 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak az ukrán határszakaszon egy hét leforgása alatt.

Forrás: NAV

A NAV munkatársai a sofőrök ellen költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek, a füstölnivalót és a járműveket lefoglalták


Kapcsolódó cikkek

2015. július 15.

Csempészcigarettát fogott a NAV

A pénzügyőrök több mint ötezer doboz adózatlan cigarettát, továbbá két és fél kilónyi finomra vágott dohányt találtak egy szegedi garázsban és az előtte álló gépjárműben – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

2019. április 8.

Csempészcigarettát talált a NAV Záhonynál

Mintegy nyolcvannyolc millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kamionban a záhonyi magyar-ukrán határállomáson – közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága rendészeti főosztályának sajtóreferense.