Fehéredik az albérletpiac


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt évek adóstatisztikája azt mutatja, hogy jelentős tisztulás ment végbe a lakásbérleti piacon – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Miközben 2015-ben valamivel több, mint 60 milliárd forint jövedelmet vallottak be az adózók az ingatlan-bérbeadások után, ugyanez a 2017-es évre vonatkozóan már meghaladta a 103 milliárd forintot – derült ki aNAV Világgazdaságnak megküldött statisztikájából.

A növekmény tehát két éven belül mintegy 66 százalékos mértékű. Ezzel párhuzamosan a bevallók száma is megugrott: 72 ezerről közel 115 ezerre, ez szintén megközelítőleg 60 százalékos emelkedés hasonló periódusban – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek

2019. március 21.

Balla Ingatlan: bajban az első lakásukat vásárlók, bérlakásprogram kellene

A togethermoney felmérése szerint Budapest a harmadik azon európai városok rangsorában, ahol nagyon nehéz a fiataloknak saját lakáshoz jutni. Csak Moszkva és Kijev előzi meg. Többek között ezért is volna szükség rendszerszintű bérlakás programra – hívta fel a figyelmet a Balla Ingatlan újságunkhoz eljuttatott közleményében.
2019. március 5.

Ingatlanok bérbeadása az áfa rendszerében III.

Amikor ingatlanok bérbeadásával foglalkozunk, mindenképpen ki kell térni a közüzemi díjak továbbszámlázásnak kérdésére, illetve a helyes teljesítési időpont meghatározására.