Rendőrkézen az adócsaló zsaru – Három éven át nem fizetett járulékot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eset az Egyesült Államokban történt, ahol a gastoniai rendőrség átmeneti időre őrizetbe vette, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezte az állományába tartozó Jerry Howellt, aki 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben követte el a terhére rótt adóelkerülést.

A rendőrtisztet fizetés nélkül szabadságolták, s az ügyben egyrészt bűntető eljárást indult, másrészt a rendőrség külön belső vizsgálatot rendelt el. Hiowell egy hónap múlva töltötte volna be hatodik évi rendőrségi szolgálatát – jegyezte meg nem minden él nélkül a The Charlotte Observer című lap.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.