Rendőrkézen az adócsaló zsaru – Három éven át nem fizetett járulékot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eset az Egyesült Államokban történt, ahol a gastoniai rendőrség átmeneti időre őrizetbe vette, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezte az állományába tartozó Jerry Howellt, aki 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben követte el a terhére rótt adóelkerülést.

A rendőrtisztet fizetés nélkül szabadságolták, s az ügyben egyrészt bűntető eljárást indult, másrészt a rendőrség külön belső vizsgálatot rendelt el. Hiowell egy hónap múlva töltötte volna be hatodik évi rendőrségi szolgálatát – jegyezte meg nem minden él nélkül a The Charlotte Observer című lap.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.