Rohamra készülnek a posták


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sorba állás és tömeg várható a következő napokban az ország valamennyi nagyobb postáján. A személyijövedelemadó-bevallást az idén ugyanis az adózók többsége postai úton adja fel az utolsó napokban.A határidő május 21. A posta több alkalmazottal készül a rohamra.

A személyijövedelemadó-bevallást az idén a többség postán adja be. A szakemberek szerint ezért minden idők legnagyobb sorba állására lehet majd számítani országszerte. A határidő május 21. A posta felkészült, de hogy bírják-e, azt még nem tudni – írja a Népszabadság.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy megváltozott a munkáltatói bevallások rendje, a korábbinál jóval többen bajlódhatnak ezért az ívek kitöltésével. Összesen csaknem 4,3 millió adóbevallást várnak, ebből korábban két milliót a munkáltatók készítettek.

Az idén először a vállalatok nemet mondhattak az adóbevallás elkészítésére. De azt nem tudni, hogy hányan éltek ezzel a lehetőséggel. Az adóhivatal ezért arra kér mindenkit, hogy aki kapott csomagot inkább kérdezzen rá a munkahelyén, hogy elkészítik-e a bevallását, mert ha nem, a mulasztás miatt komoly büntetésre számíthat.

Május elején egyébként 1,8 millió bevallás beérkezését regisztrálta az APEH, ami 33 százalékkal több az egy évvel ezelőttinél. Segítség az adóhatóságnak az is, hogy jelentősen megnőtt az elektronikus úton elküldött bevallások száma – derül ki a Népszabadságból.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.