Rohamra készülnek a posták


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sorba állás és tömeg várható a következő napokban az ország valamennyi nagyobb postáján. A személyijövedelemadó-bevallást az idén ugyanis az adózók többsége postai úton adja fel az utolsó napokban.A határidő május 21. A posta több alkalmazottal készül a rohamra.

A személyijövedelemadó-bevallást az idén a többség postán adja be. A szakemberek szerint ezért minden idők legnagyobb sorba állására lehet majd számítani országszerte. A határidő május 21. A posta felkészült, de hogy bírják-e, azt még nem tudni – írja a Népszabadság.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy megváltozott a munkáltatói bevallások rendje, a korábbinál jóval többen bajlódhatnak ezért az ívek kitöltésével. Összesen csaknem 4,3 millió adóbevallást várnak, ebből korábban két milliót a munkáltatók készítettek.

Az idén először a vállalatok nemet mondhattak az adóbevallás elkészítésére. De azt nem tudni, hogy hányan éltek ezzel a lehetőséggel. Az adóhivatal ezért arra kér mindenkit, hogy aki kapott csomagot inkább kérdezzen rá a munkahelyén, hogy elkészítik-e a bevallását, mert ha nem, a mulasztás miatt komoly büntetésre számíthat.

Május elején egyébként 1,8 millió bevallás beérkezését regisztrálta az APEH, ami 33 százalékkal több az egy évvel ezelőttinél. Segítség az adóhatóságnak az is, hogy jelentősen megnőtt az elektronikus úton elküldött bevallások száma – derül ki a Népszabadságból.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.