Sarkozy csökkentené a társasági adót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nicolas Sarkozy francia elnökjelölt a társasági adó csökkentését ígéri kampányában. Amennyiben Sarkozy megnyeri a választást, illetve pártja a parlamenti voksolást, akkor 15 milliárd euró értékű adócsökkentést vezetnek be Franciaországban – idézi a La Tribune üzleti lap az elnökjelölt szóvivőjét.

Xavier Bertrand elmondta: az átlagos társaságiadó-kulcs jelenleg 25 százalék Európában, ezért Sarkozy legalább öt százalékponttal csökkentené a jelenlegi 33 százlékos francia kulcsot. Bertrand leszögezte azt is, hogy a cégek terheinek csökkentésére a munkaadók és munkavállaók közti párbeszéd keretében kerülne sor, ahol a vállalkozások a bérek és a munkahelyteremtés révén viszonoznák az adócsökkentést.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.