Sarkozy csökkentené a társasági adót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nicolas Sarkozy francia elnökjelölt a társasági adó csökkentését ígéri kampányában. Amennyiben Sarkozy megnyeri a választást, illetve pártja a parlamenti voksolást, akkor 15 milliárd euró értékű adócsökkentést vezetnek be Franciaországban – idézi a La Tribune üzleti lap az elnökjelölt szóvivőjét.

Xavier Bertrand elmondta: az átlagos társaságiadó-kulcs jelenleg 25 százalék Európában, ezért Sarkozy legalább öt százalékponttal csökkentené a jelenlegi 33 százlékos francia kulcsot. Bertrand leszögezte azt is, hogy a cégek terheinek csökkentésére a munkaadók és munkavállaók közti párbeszéd keretében kerülne sor, ahol a vállalkozások a bérek és a munkahelyteremtés révén viszonoznák az adócsökkentést.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.