Sarkozy csökkentené a társasági adót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nicolas Sarkozy francia elnökjelölt a társasági adó csökkentését ígéri kampányában. Amennyiben Sarkozy megnyeri a választást, illetve pártja a parlamenti voksolást, akkor 15 milliárd euró értékű adócsökkentést vezetnek be Franciaországban – idézi a La Tribune üzleti lap az elnökjelölt szóvivőjét.

Xavier Bertrand elmondta: az átlagos társaságiadó-kulcs jelenleg 25 százalék Európában, ezért Sarkozy legalább öt százalékponttal csökkentené a jelenlegi 33 százlékos francia kulcsot. Bertrand leszögezte azt is, hogy a cégek terheinek csökkentésére a munkaadók és munkavállaók közti párbeszéd keretében kerülne sor, ahol a vállalkozások a bérek és a munkahelyteremtés révén viszonoznák az adócsökkentést.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.