Szégyenlista a legnagyobb adósokról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1908 magánember és 476 cég nevét tette fel az APEH a honlapjára. A listán lévő magánembereknek fejenként több mint tízmillió, a cégeknek pedig több mint százmillió forintos adótartozásuk van.

Tizenkét oldalon át sorolja az APEH a több mint százmillió forint adótartozást felhalmozó cégeket, 32 oldalon pedig a több mint tízmillióval tartozó magánszemélyeket. A listára azok kerültek fel, akiknek több mint 180 napos a tartozásuk.

A cégek, vállalkozások általában nézni szokták az adóslistát, így mindenképpen hátrányos, ha valaki felkerül. Nehezebben köthetnek üzletet olyan cégekkel, amelyek a listán vannak – mondta Lőcsei Tamás, a PricewaterhouseCoopers adópartnere az RTL Klub Híradójának.

Magánszemélyek esetén más a helyzet, tekintettel a nem túl jó adómorálra, van aki még büszke is lehet arra, hogy ki tudta trükközni az államot.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek

2024. május 30.

Pénztárgépek közé rejtett cigarettát talált a NAV

Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát talált a NAV egy Komárom-Esztergom vármegyei raktárban, a csempészáru egy részét harminc raklap pénztárgép csomagolásába rejtették – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

2024. május 30.

Kávézóban használható hűségkártya értékesítése kapcsán felmerülő áfakötelezettség

Kérdésként merül fel, hogy a kávéknak a hűségkártya-program keretében a hűségkártyák használata útján megvalósított értékesítése egycélú vagy többcélú utalvány alkalmazásának minősíthető-e, illetve, hogy az milyen feltételek mellett keletkeztet a társaság részére áfakötelezettséget. Kérdéses továbbá, hogy az ajándék kávéknak a hűségkártyák értékesítésekor történő biztosítása áfaköteles termékértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak tekinthető-e vagy sem.