Szégyenlista a legnagyobb adósokról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1908 magánember és 476 cég nevét tette fel az APEH a honlapjára. A listán lévő magánembereknek fejenként több mint tízmillió, a cégeknek pedig több mint százmillió forintos adótartozásuk van.

Tizenkét oldalon át sorolja az APEH a több mint százmillió forint adótartozást felhalmozó cégeket, 32 oldalon pedig a több mint tízmillióval tartozó magánszemélyeket. A listára azok kerültek fel, akiknek több mint 180 napos a tartozásuk.

A cégek, vállalkozások általában nézni szokták az adóslistát, így mindenképpen hátrányos, ha valaki felkerül. Nehezebben köthetnek üzletet olyan cégekkel, amelyek a listán vannak – mondta Lőcsei Tamás, a PricewaterhouseCoopers adópartnere az RTL Klub Híradójának.

Magánszemélyek esetén más a helyzet, tekintettel a nem túl jó adómorálra, van aki még büszke is lehet arra, hogy ki tudta trükközni az államot.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.