Szégyenlista a legnagyobb adósokról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1908 magánember és 476 cég nevét tette fel az APEH a honlapjára. A listán lévő magánembereknek fejenként több mint tízmillió, a cégeknek pedig több mint százmillió forintos adótartozásuk van.

Tizenkét oldalon át sorolja az APEH a több mint százmillió forint adótartozást felhalmozó cégeket, 32 oldalon pedig a több mint tízmillióval tartozó magánszemélyeket. A listára azok kerültek fel, akiknek több mint 180 napos a tartozásuk.

A cégek, vállalkozások általában nézni szokták az adóslistát, így mindenképpen hátrányos, ha valaki felkerül. Nehezebben köthetnek üzletet olyan cégekkel, amelyek a listán vannak – mondta Lőcsei Tamás, a PricewaterhouseCoopers adópartnere az RTL Klub Híradójának.

Magánszemélyek esetén más a helyzet, tekintettel a nem túl jó adómorálra, van aki még büszke is lehet arra, hogy ki tudta trükközni az államot.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.