Szigorítás az egy százalékos felajánlások felhasználásában


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Heteken belül törvénymódosítást terjeszt elő a kormány, hogy az 1 százalékos adófelajánlásokkal kapcsolatos visszaéléseket korlátozni lehessen. Ezt Tátrai Miklós, a Pénzügyminisztérium államtitkára jelentette be hétfőn a parlamentben. A visszaélések kapcsán Gusztos Péter (SZDSZ) firtatta az azonnali kérdések sorában a kormány szándékait.

Tátrai Miklós elmondta: a törvénymódosításban egyszerűbbé akarják ugyan tenni a civil szervezetek egy százalékos felajánlással kapcsolatos beszámolási kötelezettségét, ugyanakkor szankciókat építenek a javaslatba, ha a szervezet nem, vagy nem pontosan tesz eleget bevallási kötelezettségének. Ugyancsak a módosítás része lesz, hogy korlátozzák a személyi jövedelemadó-felajánlásokból származó egy százalékos bevételek működési célú felhasználási lehetőségét.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.