Szinte minden útért fizethetnek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az autópályák és a gyorsforgalmi utak mellett Csehországban a közeljövőben fizetőssé teszik az első-, másod-, és harmadosztályú utakat is – ebben egyezett a közlekedési tárca az egyes régiók elöljáróival szerdán, Prágában.

A megállapodás tényét a regionális képviselők közölték a médiával. A minisztérium a közlést nem kívánta kommentálni, de nem is cáfolta. A minisztérium szóvivője csak annyit mondott, hogy a hivatalos döntést június elején hozzák nyilvánosságra.

A közszolgálati cseh televízió megjegyezte: Európában példátlan, hogy útdíjat szedjenek az alsóbb osztályú utakon is. ˝Ilyen széleskörű útadó rendszer eddig még nincs Európában˝ – állította a televízió.

Korábban a közlekedési tárca csak az első osztályú utakat kívánta fizetőssé tenni, mégpedig mikrohullámú rendszer segítségével. Most állítólag az a döntés született, hogy az alsóbb osztályú utakat műholdas rendszerrel fogják ellenőrizni.

A csehországi sztrádákon és a gyorsforgalmú utakon – összesen mintegy 1000 kilométer – január elsejétől működik a mikrohullámú ellenőrző rendszer, amely alapján útdíjat szednek. Eddig több mint kétmilliárd korona folyt be így az államkasszába, ami magasabb összeg a vártnál.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.